Fotbalové hřiště SK Prace

Co se nevešlo do vánočního zpravodaje.

Co se nevešlo do vánočního zpravodaje.

Příspěvek do zpravodaje za SK Prace

Zhodnocení roku 2014 ve sportovním klubu SK Prace.

Vážení čtenáři prateckého zpravodaje, dovolte mi touto cestou, v souvislosti s ukončením podzimní části sezóny 2014/2015 zhodnotit rok 2014 z pohledu sportovního klubu SK Prace, a to jak po stránce sportovní, tak i po stránce mimosportovní. V současné době působí v rámci klubu několik sportovních oddílů a týmů: fotbalové mužstvo dospělých, futsalový tým AC Napoleon, v kategorii mládeže jsou to dvě družstva, starší a mladší fotbalová přípravka. Dále je to oddíl stolního tenisu a oddíl rekreačních sportů, zabývající se převážně volejbalem.  Celkem sdružuje SK přes 100 členů, z toho téměř 80 je aktivních sportovců a 25 v mládežnických kategoriích.

Po sportovní stránce můžeme být s uplynulým rokem spokojeni.

Fotbalové družstvo mužů hrající III.A třídu v létě ukončilo loňskou sezónu na krásném 4. místě v tabulce, což rok po postupu z nižší soutěže je výborný výsledek. Cílem pro loňskou sezónu bylo pohybovat se v horní polovině tabulky, což se podařilo. Na další, právě probíhající sezónu už jsme měli cíl vyšší, být mezi prvními třemi a pokusit se bojovat o postup. Bohužel se tyto cíle zatím nedaří naplňovat, aktuálně jsme v tabulce na pátém místě.

Futsalový tým AC Napoleon po letošním senzačním postupu do vyšší soutěže vyhrál i námi pořádaný turnaj v malé kopané Napoleon Cup 2014.

Družstvo starší přípravky je v polovině sezóny na pěkném pátém místě, přičemž za sebou nechává i tak velké kluby jako jsou Pozořice, Moutnice. Mladší přípravka příliš nezaostává, neustále se zlepšuje a v poslední době se prezentuje také dobrými výsledky, poslední letošní zápas proti spojenému družstvu Těšany/Moutnice vyhráli naši nejmenší sportovci výsledkem 14:7 !

V mimosportovní  části bych chtěl zmínit několik věcí. Nesčetněkrát jsme byli dotázáni proč nežádáme o dotace, proč nejsme schopni sehnat peníze z dotací, proč nemáme opravené kabiny atd. Důvod je velmi prostý. Zásadní podmínkou získání všech dotací je mít pozemky ve svém vlastnictví, nebo dlouhodobý pronájem na nejméně 12 od obce či kraje. Vzhledem k tomu, že kromě nás mají pozemky pod areálem další 3 majitelé, nejsme schopni tohoto dosáhnout, tím pádem přicházíme o možnost dotace čerpat. V této věci jsme opakovaně žádali o pomoc obec, zatím bez výsledku.

Na roční provoz celého klubu a areálu spotřebujeme veškeré prostředky, které se nám podaří pro klub zajistit. Na některé opravy a rozvoj areálu prostě nezbývá. V tomto ohledu, ve srovnání s ostatními vesnicemi v okolí je u nás podpora obce hluboce podprůměrná.

Na závěr bych rád za uplynulý a úspěšný rok poděkoval všem našim členům a příznivcům za podporu, hráčům za dosažené výsledky, trenérům, dobrovolníkům, kteří se pohybují v rámci klubu a aktivně přispívají k jeho chodu. Je to vše v rámci volného času bez nároku na honorář, takže to jistě přináší i určitou část sebeobětování. Můj dík patří také v neposlední řadě všem našim sponzorům, protože bez jejich přispění by fungování klubu bylo daleko obtížnější s omezením některých aktivit, což  by bylo, s přihlédnutím k množství chlapců i děvčat, které jsou v našich mládežnických mužstvech, jistě škoda.

Michal Novotný, SK Prace

 

(Článek do zpravodaje v této podobě redakční rada bohužel neschválila). 

nacelnik - 13.01.15
Pro přidání komentáře se přihlašte nebo zaregistrujte.

Vyhledávání

Partneři

@zastavkaurichardaSKP Ole ole oléBananObec Prace

Kalendář akcí

«Duben»
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Webkamery


SK Prace 2024 | webdesign budulinek.net